اتاق تاریک

تصمیم داریم یکی از بخشهای جذاب و کاربردی کاردرمانی را بصورت مختصر خدمتتان معرفی کنیم. اگرچه در همینجا اشاره میکنیم این بخش درمانی حرف برای گفتن زیاد دارد

اتاق تاریک یا dark room  به عنوان قسمتی از اتاق حسی یا sensory room ، کاربرد زیادی در ارائه تحریکات حسی کنترل شده دارد و طراحی تجهیزات این بخش بصورتی انجام گشته که بتواند یک محیط چند حسی msi را برای کودکان نیازمند تحریکات حسی مشخص از جمله اتیسم ، اختلال نقص توجه ، اختلالات یادگیری و… مهیا کند.
در این بخش درمانی، کاردرمانگر از طریق محدود سازی حواس کودک و ارائه تحریکات حسی کنترل شده میتواند براساس نوع تمرین و در نظر گرفتن نوع و میزان تحریک حسی (از جمله در نظر گرفتن طیف رنگ و …) به اهداف مشخص شده خودش دست پیدا کند که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– افزایش توجه کودکان به محرک
– مشغول کردن انواع حواس و انواع توجه بصورت مجزا
– تقویت مهارت ادراك ديداري و در نتيجه بهبود مهارت هاي نوشتاري در اختلال ديكته، بهبود روخواني و تقویت رياضي
– بهبود حرکات چشم و تماس چشمي، افزایش دامنه بینایی

 – افزایش تمرکز کودکان روی تکلیف از طریق خنثی‌سازی محرکهای فضای اطراف
– كاهش كليشه هاي بينايي
شما جذابیت این بخش درمانی رو هم به‌ موارد بالا اضافه کنید

این بخش حساسیتهای خاص خودش را دارا بوده و حتما نیازمند درمانگری با تجربه کاری مرتبط با این بخش است، چه بسا ارائه محرک دیداری با طول موج يا فركانس نامناسب و … سبب شود روند درمان مختل گردد. این بخش یکی از حیطه های تخصصی کاردرمانی محسوب شده و حتی در حیطه کاردرمانی ذهنی نیز بهتر آن است که کاردرمانگر مربوطه از دانش و تجربه کافی در این زمینه برخوردار باشد. بلاخص در کودکان دارای تشنج مغزی این حساسیت ها  و ممنوعيت ها دوچندان میشود.

یک کاردرمان خوب و باتجربه در زمینه اتاق تاریک، با ارزیابی دقیق و شناسایی مشکل ، نسبت به طراحی پلن درمانی در جهت ارائه بهترین سطح ارائه محرکهای حسی بینایی در جهت برطرف سازی مشکلات، اقدام می نماید.