چرا کودکم در مدرسه توجه نمی کند؟
در اکثر مواقع که خانواده ای کودک مدرسه ای خود را به کلینیک می آورد و مورد ارزیابی قرار می دهیم و با مشکلات حسی مواجهه می شویم، با تعجب خانواده روبرو می شویم.
بسیاری از خانواده ها ارتباط بین مشکلات حسی و نقص توجه را نمی دانند.
به مرور که کاردرمانی حسی و شناختی شروع می شود خانواده ها متوجه می شوند که چقدر مشکلات حسی در ضعف توجه کودکشان تاثیر داشته است.
اختلالات حسی
برای آشنایی بیشتر با انواع حواس و اختلالات و نشانه های هر یک می توانید به مقاله اختلالات حسی مراجعه نمایید.
یکی از اجزای توجه، حس ها هستند.
بنابراین در صورتی که اختلال در پردازش هر کدام از حس ها به وجود بیاید، کودک دچار مشکل در توجه و تمرکز می شود.
تصور کنید این کودک با مشکلات پردازش سیستم وستیبولار (تعادلی) باید روی صندلی مدرسه بنشیند. قطعا این کودک مدام برای سرکوب و کنترل خود تلاش می کند و در نتیجه نمی تواند بر روی درس متمرکز شود.
بعضی مواقع حس وستیبولار دچار مشکل می شود و کودک مدام دوست دارد بپر بپر کند، نشستن سر کلاس یا نشستن برای حل تمرینات، نقاشی و حتی غذا خوردن به شدت برایش سخت است.
و یا به دلیل مشکلات پردازش شنیداری، مدام به صداهای اطراف حواسش پرت شود و با وجود اندکی صدا، نتواند درس بخواند و بنویسد.
همچنین ممکن است حس شنیداری به درستی پردازش نشود و در نتیجه کودک در دیکته کلمات را اشتباه می شنود و در نتیجه اشتباه می نویسد.
همچنین به دلیل مشکلات پردازش بینایی، نتواند همه کلمات را هنگام روخوانی یا رونویسی پردازش کند و به همین دلیل دچار مشکلات توجه و تمرکز می شود.
مغز به صورت ناخودآگاه بسیاری از حواس را فیلتر می کند. مثلا هنگام خواندن کتاب، ما به نرمی و زبری لباسمان یا بوی غذا فکر نمی کنیم.
دانش آموزی را تصور کنید که هنگام گوش کردن به درس به زبری و نرمی لباسش یا صدای بچه ها در حیاط مدرسه هم توجه می کند.
این موارد ناشی از مشکلات پردازش و یکپارچه سازی حسی می باشد و بتعث می شود کودک نتواند حواس خود را جمع کند و باعث بروز نقص توجه و تمرکز می شود.
درمان
تا زمانی که مشکلات حسی پابرجاست، مشکلات نقص توجه و تمرکز و مشکلات و اختلالات یادگیری هم باقی خواهد ماند.
پس به همین دلیل است که خیلی از خانواده ها گزارش می دهند که ما تمرینات توجه و تمرکز را انجام دادیم یا معلم خصوصی گرفتیم اما همچنان کودک درس ها را خوب نمی خواند و نمی نویسد و بی انگیزه شده است. زیرا حس ها که پایه یادگیری هستند مشکل دارند.
درمان اختلالات حسی نیازمند فرایند توانبخشی حسی توسط کاردرمان بر طبق برقراری رژیم حسی مشخص و متناسب با مشکل کودک می باشد.
ابزار و وسایل کمکی در زمینه اختلالات حسی برای افزایش توجه و تمرکز
کش های ورزشی
کوسن خاردار
الاکلنگ زیر میزی
صندلی ژله ای
کلینیک کاردرمانی رستا واقع در فلکه دوم صادقیه در منطقه غرب تهران شامل بخش های درمانی کاردرمانی ذهنی و حسی، گفتاردرمانی و بازی درمانی با کادر درمان مجرب آماده ارائه خدمات در بخش ارزیابی و درمان اختلالات حسی منجر به نقص دقت و توجه در کودکان می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.